Super eenvoudige én lekkere pizza-receptjes

Ik liet jullie een beetje in de steek qua recepten de laatste 10 dagen. De oorzaak waren extreme vermoeidheid en helaas pijn n.a.v. mijn fibromyalgie. Ik maak dit vandaag goed met twee recepten die wij erg konden waarderen ook al houdt manlief niet echt van pizza 😦

Pizza Strombolipizza-stromboli

Benodigdheden

  • een dunne kant-en-klare pizzabodem
  • tomatensaus (ik gebruikte het flesje van Cirio, la napolitana)
  • salami (de kleine Ardeense schijfjes van Marcassou)
  • hamsliertjes van Herta
  • groene en zwarte olijven in stukjes gehakt
  • geraspte mozzarella
  • oregano

cirio

ik vermeld hier geen hoeveelheden. Het is een Amerikaans recept dat ik volgde, maar  de hoeveelheden waren voor ons té veel. Ik had 3 pizzabodems maar met 2 hadden we voldoende (zelfs over) gehad.Het is wel belangrijk dat je op zoek gaat naar een dunne bodem, anders krijg je problemen met het gaarproces!  Qua vulling gebruikte het originele recept vooral salami maar ik weet uit ervaring dat wij dat graag combineren met de hamsliertjes wegens hun gerookte smaak. Vaak gebruik ik ook champignonschijfjes, maar die had ik deze keer niet in huis, maar de olijfjes lonkten in de koelkast 😀

Werkwijze

Verwarm je oven voor op 200°C en haal je pizzadeeg op tijd uit de koelkast. Rol je deeg uit en giet de tomatensaus over de bodem. Probeer wel een beetje van de rand af te blijven, dat is gemakkelijker als je alles gaat oprollen. Beleg de pizza rijkelijk met beleg naar je keuze. Ik gebruikte eerst de salami, dan de sliertjes, vervolgens de olijfjes en de geraspte kaas om af te sluiten met de oregano. Dan komt het moeilijkste werk 😉 We rollen de hele pizza weer op en snijden een paar “verluchtingsgaatjes”. We leggen de rol op bakpapier in de oven en laten het geheel zo’n 15 à 20 minuten garen tot de korst mooi bruin kleurt. Je kan de pizza in reepjes snijden en als hapjes presenteren of je eet hem als (avond)maal zoals wij deden.

Succes!

Turkse pizza (2 vullingen)turkse pizza's.jpg

Benodigdheden 

  • 3 pizzabodems
  • ricotta
  • blok feta
  • olijfolie
  • munt en tijm
  • limoen zeste
  • eieren
  • gemalen runds (ca 500 g)
  • 2 pepertjes
  • uitjes
  • passata
  • gerookte paprikapoeder

Werkwijze

je neemt je pizzarollen en je verdeelt die telkens in twee. Je vervormt de halfjes tot mooie bootjes en je vult ze op, zodra je vulling klaar is. Dan gaat alles de oven in (180°C gedurende 15 min – let op de kaasvulling moet je er halverwege uithalen om er een klein eitje over te breken)

Vleesvulling

Je bakt het gehakt aan in wat olijfolie. Je voegt klein gesneden uitjes toe en laat dat meestoven. Dan voeg je 1 of 2 klein gesneden pepertjes toe en laat alles nog even pruttelen. Dan komt de passata aan de beurt samen met de rest van de kruiden (gerookte paprika poeder, peper en zout) Je laat de saus even pruttelen en kruid af naar smaak! Laat de vulling een beetje afkoelen terwijl je de kaas vulling maakt en vul dan 3 halfjes op met de vleesvulling. Bestrijk de randjes met wat ei of water en de pizza mogen de oven in voor ca 15 min. Wij hebben genoten van deze pizza, het bracht ons terug naar de Turkse trouwfeesten van veel van mijn oud-leerlingen. Maar ik moet eerlijk toegeven dat de kruiding voor mij lekker was maar nog niet helemaal juist zat. Ik zal mezelf nog eens moeten uitnodigen bij mijn Turkse vriendinnetjes voor een kookles 😀

Kaasvulling

Je mengt de ricotta met de blokjes feta en een beetje olijfolie, peper, zout, tijm en munt tot een mooi stevig geheel. Je strijkt de vulling uit over 3 halfjes. Je bestrijkt de randjes met een los geklopt ei (of eventueel alleen water) . En je bent klaar voor het eerste deel van het gaarproces ca 8 min in de oven – dan haal je ze eruit, breekt voorzichtig een klein eitje over de vulling en zet alles weer in de oven gedurende ca 7 min)!

Smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s